Sudocrem® umiruje kožu od 1931. godine

Dublinski profesor farmacije i ljekarnik Thomas Smith 1931. godine razvio je jedinstvenu kremu u svojoj skromnoj trgovini. Ova krema za zacjeljivanje bila je izvrsna za liječenje pelenskog osipa, ekcema, rana zbog pritiska, osipa kod inkontinencije i niza drugih manjih kožnih povreda.

1940.-e

Jedinstvena formula profesora Smitha postala je iznimno popularna, stoga se pojavila potreba za novim proizvodnim pogonom.

1950.-e

Krema je postajala sve učinkovitijom dok nije postala poznata kao Sudocrem®.

1960.-e

Promotivna strategija osobnog dostavljanja uzoraka kreme Sudocrem® novim majkama dovela je do postojane prodaje proizvoda u Irskoj.

1970.-e

Poboljšanja u polju marketinga i distribucije dovela su do udvostručenja prodaje tijekom sljedeće 4 godine, što je omogućilo ulazak Sudocrema® na tržište Sjeverne Irske i sjeverozapadne Engleske.

1980.-e

Sudocrem® se pojavio na tržištu čitave Velike Britanije, a tijekom sljedećih 20 godina postao je vodećom kremom za liječenje pelenskog osipa na tržištu u Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj.

2005.

Sudocrem® je dostupan na tržištu Hrvatske.

2011.

Sudocrem® slavi 90 godina pružanja njege kože za cijelu obitelj. Proizvodi Sudocrem® danas su dostupni u više od 40 zemalja diljem svijeta.

Danas

Sudocrem® se i dalje proizvodi u Dublinu, a njegova formulacija odoljela je izazovima vremena i ostala neizmijenjena od svojih skromnih početaka.