Posjekotine, ogrebotine i manje opekline

Posjekotine i ogrebotine česte su u dobi kada se vaša djeca neprekidno igraju na otvorenom.

Sudocrem štiti, smiruje i pomaže u obnovi kože. Poseban hipoalergeni sastav čini Sudocrem jedinstvenim proizvodom koji štiti i smiruje crvenu i ranjivu kožu, te je učinkovit u smirivanju drugih stanja kože, uključujući ispucanu i nadraženu kožu.

 

Primjena kod abrazija

Abrazije se javljaju kod ogrebotina na laktu ili koljenu, pri čemu područje postaje crveno i osjetljivo. Očistite područje pomoću čiste tkanine ili pamučne blazinice s malo vode i blagog sapuna.

 

Primjena kod malih posjekotina

Kao i u slučaju abrazije očistite područje, a nakon toga stavite područje s posjekotinom pod mlaz hladne vode da biste uklonili svu prljavštinu Kada posjekotina počne zacijeljivati možete ukloniti flaster jer izlaganje posjekotine zraku može ubrzati postupak zarastanja.

 

Primjena kod većih posjekotina

U slučaju dublje posjekotine možda će biti potrebna medicinska pomoć, posebno kod jačeg krvarenja. Podizanje ozlijeđenog područja iznad razine srca može pomoći u usporavanju istjecanja krvi. Ako sumnjate da je posjekotina inficirana ili ste zabrinuti zbog nečeg drugog, obratite se svom liječniku što je prije moguće.

 

Manje opekline

Površinske opekline mogu biti izrazito bolne. Stoga je važno što prije ohladiti opečeno područje. Stavite opečeno područje u hladnu vodu ili ga držite pod mlazom hladne vode u trajanju od nekoliko minuta, dok se bol ne smanji.

 

Sudocrem štiti, smiruje i pomaže u obnovi kože.